16. Ka gaat een heilige oorlog voeren

Geplaatst: 18 september, 2019 in Blog

Ka dacht na over hoe hij god was geworden en hoe hij, na de goden te hebben afgeslacht, de enige échte god was. De aarde moest weten dat Ka de god was, dat Hij en Hij alleen aanbeden mocht worden.

Ka was, toen hij nog op aarde was nederig en hardwerkend, tot hij er dood bij neerviel. Ka was religieus en bad en prevelde zoveel hij kon. Hij leed een kuis leven, was maagd en nooit was hij ontevreden, nooit klaagde hij en hij vertrouwde er altijd op dat hij in het hiernamaals beloond zou worden voor zijn ontberingen.

Ka vond, nu hij god was dat iedereen, net als hij destijds toen hij nog op de aarde woonde hard moest werken, kuis moest leven, moest bidden en prevelen, en alleen Hém mocht aanbidden. En als ze dat goed deden na hun dood beloond zouden worden met een  vrouw en boerderij in het hiernamaals. Dat iedereen die hem niet als god erkende gedood moest worden.

Daarom had Ka een leger nodig, een leger dat in het bezit was van goddelijke wapens: vurige zwaarden en bliksemende speren. Een leger dat het enige en ware geloof van de god Ka kwam brengen. Ka maakte een vuist en hoorde zijn knokkels kraken. Ka was van plan het eerste van zijn leger met hulp van de delegatie die met de lift onderweg was naar het penthouse te organiseren. Ka keek op. De deur van de lift ging open en Ka groette de delegatieleden met open armen: “Welkom heren.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s