17. In naam van Ka!

Geplaatst: 20 september, 2019 in Blog

Smo stopte met snurken en werd wakker. Verderop zag hij een vijftal personen in glimmende metalen pakken. Zijn vorktong gleed uit zijn mond om de geur van het stel op te snuiven. Die kwamen hem bekend voor. Hij realiseerde zich dat het de geur was van de personen die hij een tijd geleden had opgepeuzeld. De mesthoop achter hem was al wat er van hen over was. En nu waren ze weer hier?

Een van de personen wandelde naar Smo. Het was Dro. Hij was door Ka gepromoveerd tot generaal omdat hij, met gevaar voor eigen leven Smo durfde te passeren om Ka als nieuwe god te presenteren. Een vergeefse poging die hij, net als de rest van de delegatie met zijn leven moest bekopen. De delegatie noemde zich, nu ze terug naar de aarde gestuurd waren: ‘Afgezanten van Ka.’ Ka had de afgezanten voorzien van een stalen pak, iets wat nog nooit vertoond was op de platte planeet. Ze noemden het ‘Ka’s pak,’ tegenwoordig beter bekend als ‘kaspak’. Verder waren ze in het bezit van Ka’s bliksemende speren en vurige zwaarden.

Generaal Dro richtte zijn speer op Smo. Een bliksemschicht schoot uit zijn speer. Smo was op slag verpulverd tot een hoopje as. Alleen zijn vorktong bewoog nog en kronkelde hulpeloos als een tweekoppige blinde woestijnworm in het zand na. “In naam van Ka,” riep Dro, verbijsterd als hij was over de goddelijke kracht van zijn bliksemende speer.

Dro keek om en wenkte de andere afgezanten. Ze gingen de tempel binnen om orde op zaken te stellen. Om duidelijk te maken dat er maar één god was en dat tegenspraak bekocht zou worden met de dood: “In naam van Ka!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s