Gebakken rijst met okra

Geplaatst: 10 februari, 2016 in Blog
Tags:, , , , ,

20160208_111458Doe 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels rode wijnazijn, 3 eetlepels sojasaus en
een half theelepel gedroogde Spaanse pepers, tabasco of sambal is ook prima, in een wok. Ik maak gebruik van een elektrische wok omdat je daarmee de temperatuur zo goed kan regelen.
Snipper een ui, 2 teentjes knoflook, of meer als u dat lekker vindt en een eetlepel verse gember, liefst met een te scherp Albert Heijn mes, en doe dat bij het mengsel. Snij stevige tofu in handzame blokjes, in plaats van tofu kunt u ook champignons gebruiken, en voeg die toe. Alles even mengen en de deksel erop doen. Nu kunt u de okra die u inmiddels gewassen hebt in schijfjes snipperen. Topje en kontje niet toevoegen. Alles weer mengen en dan een paar uur laten staan voor het beste resultaat.

Ongeveer 45 minuten voor u gaat eten verhit u de wok, en laat u het mengsel zachtjes koken, liefst net niet koken als u begrijpt wat ik bedoel, zo nu en dan even roeren, gedurende een half uur of tot het geheel gaar is.

20160208_165211

 

 

 

 

 

 

Als de okra bijna gaar is verhit u een flinke koekenpan en doet u er een flinke scheut olijfolie in, een snuif zout en een eetlepel saffraan, ook wel geelwortel of kurkuma genoemd, in de pan. Alles even door elkaar roeren.

20160208_165433

 

 

 

 

 

 

Nu kunt u de (zilvervlies)rijst toevoegen die u eerder al gekookt hebt. Mocht u geen rijst voorhanden hebben, voorgekookte macaroni is ook prima. Alles goed door elkaar roeren tot alles heet is.

20160208_165541

 

 

 

 

 

 

Nu kunt u de okra en toebehoren toevoegen en het geheel mengen.

20160208_165729

 

 

 

 

 

 

Tenslotte voegt u een handvol of zoveel u lekker vindt, taugé toe, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Alles even 10 minuten laten inwerken.

Smakelijk eten!

20160208_173002

Ook gepubliceerd in Krapuul.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s