Coronavirus

Geplaatst: 26 januari, 2020 in Blog

Het nieuws over het coronavirus verspreidt zich als een lopend vuurtje. Je kan stellen dat de berichten over het virus zich sneller verspreiden dan het virus zelf. Virusberichtgeving die viraal gaat. Wat moet je met die berichten? Jezelf opsluiten? Je er niets van aantrekken?

Ik ben het type persoon dat dat soort berichten negeert. De straling van Chernobyl kon me niet boeien. Ik weet nog dat ik in die tijd tijdens een regenbui lekker ging wandelen. De straling ‘op me in’ liet regenen. Sars kon me niet boeien en ook het nieuwe coronavirus kan me niet boeien.

Als de berichtgeving over vervuiling en klimaatopwarming met rampzalige gevolgen die zich onder onze ogen afspelen zich zo zou verspreiden als de berichtgeving over het gevaar van het coronavirus, zogezegd viraal zou gaan zou dat me dan boeien? Zou het u dan boeien?

Waarom al die drukte over de gevaren van een fucking virus dat waarschijnlijk als een nachtkaars uit zal gaan en waarom geen drukte over de gevaren van het broeikaseffect die alles en iedereen naar de kloten helpt en alleen maar toeneemt?

Begrijpt u wel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s