14. De Witteboordenclan

Geplaatst: 15 september, 2019 in Blog

De zaken gingen goed voor de bende van de onderste onderlaag. Door steenkool te vermengen met het op steenkool lijkende zwartkool konden ze woekerwinsten maken op de zwarte markt. Keer op keer tuinden mensen die wanhopig naar wat warmte zochten in de verleidelijk lage prijzen van de verdunde steenkool. Ook de voedselschaarste legde de bende geen windeieren. Er werden complete fabrieken ingericht om vleeswaren te verzwaren met water. Meel werd in speciale mengfabrieken verzwaard met kalk.

De bende van de onderste onderlaag noemde zich voortaan ‘De Witteboordenclan.’ Een clan wiens leiders hun handen niet vuil maakten en daarom een witte boord droegen. Als je een witte boord droeg wás je iemand, werd je beleefd gegroet en deed men een stapje voor je opzij. 

In de kolencentra werd hard gewerkt door de dames die hun gezicht gemutileerd hadden om zich te lelijk te maken voor aanranders. Ze werden niet langer verkracht en misbruikt door de opgewaardeerde bende. Hoewel, ze moesten hard werken voor wat eten en een beetje steenkool. En het mengen van steenkool met zwartkool was zwaar werk, zo zwaar dat sommige dames er steviger begonnen uit te zien dan de gemiddelde witteboorden-mijnheer. Dames die het werk niet aankonden werden naar de meelmengfabriek. Het werk was lichter maar niet minder stoffig. De sluiers die ooit gebruikt werden om hun lelijkheid te bedekken werden nu gebruikt om zich te beschermen tegen stof.

Ook de bordelen werden overgenomen door De Witteboordenclan. Met als gevolg dat leden van De Witteboordenclan daar gratis hun gerief konden halen. Prostituees protesteerden, maar de souteneurs waren machteloos en konden de dames niet langer beschermen tegen misbruik en uitbuiting. Sekswerk was niet meer wat het ooit was.

De Witteboordenclan begon zaken te doen met De Vesting wiens vrouwelijke inwoners geen voedsel- en steenkooltekort hadden. Immers, vrouwen waren van belang voor de voorplanting en het voortbestaan van de populatie. Het duurde dan ook niet lang tot het kader van De Witteboordenclan vrij toegang had tot De Vesting om aan haar gerief te komen en kinderen te verwekken. Wie geld had, had macht, wie macht had was de sterkste. En een sterk lijf volstond niet langer.

Tekorten waren goed voor zakendoen en voor De Witteboordenclan was er geen tekort aan zaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s