13. Ka grijpt de macht

Geplaatst: 13 september, 2019 in Blog

“Goden kunnen zoveel doen,” mompelde Ka, “en ik ben de enige god die iets doet. Misschien ben ik de enige echte god en zijn die andere goden het god zijn niet waard. Eigenlijk ben ik de enige echte god. De levende god. De god die Dro teruggestuurd heeft om Mo te helpen bij de zoektocht naar het beloofde land van mijn volk. Ik moet van die andere goden af, ze zijn nutteloos en inert. De enige echte, de almachtige.” Ka voelde zijn gezicht een beetje gloeien bij de gedachte alleen.

De luie goden waren dik en vet als tandeloze walrussen en door het nietsdoen waren hun ledematen zo goed als geatrofieerd. Het was voor een kersverse fitte god als Ka dan ook een peulenschil om de goden een voor een te onthoofden met zijn door hem gecreëerde goddelijke, vurige zwaard.  Het werd een waar bloedbad in het godenrijk. Een godenrijk waar Ka het rijk eindelijk alleen had. En nu Ka de enige god was zou de platte aarde het weten ook.

Ka wilde zijn volk eerst leiden naar het beloofde land. En dan … Ka voelde zijn borstkas zwellen. De mogelijkheden waren eindeloos. “Nu eerst rusten,” besloot Ka, “het zijn drukke dagen geweest en er komen er nog veel meer.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s