12. Ka heeft een verassing voor Dro in petto

Geplaatst: 12 september, 2019 in Blog

Toen de deur van de lift voor Dro opende op de begane grond werd het even donker.

Dro stond op een stoel, doodziek van het bewezen feit dat de aarde plat was, wel kunstmatig moest zijn en verbonden was met een moederplaneet, “een fucking onderwereld,” mompelde Dro en hij sprong van de stoel. Hij spartelde even alvorens het touw brak. Zijn zelfmoordpoging was mislukt.

Ka had de tijd voor Dro teruggezet naar het moment dat hij zelfmoord pleegde, tijd betekent immers niets in het hiernamaals, en had het touw waaraan hij zich zou verhangen ondeugdelijk gemaakt. En om Dro zijn zin in het leven terug te helpen had hij een verassing voor Dro in petto. Dro was bijzonder trots op zijn goddelijke vermogens en zag dat het goed was.

Dro krabbelde overeind na zijn mislukte zelfmoordpoging, “Alles goed lieverd?”, vroeg een stem die Dro bijzonder bekend voorkwam. Toen hoorde hij het geluid van koeien, schapen en ander vee. En Dro herinnerde zich zich de tijd die hij doorbracht in het hiernamaals, de afspraak die hij gemaakt had met Ka waardoor hij nu weer op de platte planeet aarde woonde. Maar die vrouw, die geluiden: “Neeeeee!”

Ka wandelde door het godenrijk en keek toe hoe de zelfmoordpoging van Dro mislukte. Keek toe hoe Dro in paniek raakte toen hij merkte dat zijn vrouw met bijbehorende boerderij en veestapel met hem mee waren verhuisd. “Wat god verbonden heeft zal de mens niet scheiden,” mompelde Ka,” en wie ben ik om daar tegenin te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s