11. Dro heeft spijt en Ka brengt uitkomst

Geplaatst: 11 september, 2019 in Blog

Dro was diep ongelukkig met hetgeen het hiernamaals hem op had getrakteerd. Het geloei en geblèr van de dieren maakte hem horendol. Zijn hersenloze, slaafse vrouw die hij vooral gebruikte om ‘aan zijn gerief’ te komen en verder niks mee kon. Een bestaan dat zijn verstandelijke vermogens afstompte. Dro verveelde zich, dag na dag, week na week. Hoewel tijd niet bestond in het hiernamaals leek de tijd te kruipen. Als hij niet al dood was zou hij zich hierdoor meteen van het leven beroven. Dro filosofeerde over het idee zich te verhangen in het hiernamaals. “Zou ik dan in de hel komen, zou mijn volgzame vrouw zich dan ook verhangen, me opwachten in de hel? Of ben ik al in de hel?” Dro had spijt van zijn daad en wilde terug naar de platte planeet. Dro wilde wetenschap bedrijven.

Toen Ka bij de boerderij van Dro aanklopte deed zijn vrouw open. “Is Dro aanwezig?”. “Hier!”, riep Dro naar Ka, “kom binnen!” Dro deelde zijn leed met Ka en huilde bittere tranen. “Was ik maar weer op de platte planeet,” klaagde Dro, “mijn verstand rot weg hier,” “Ik heb je hulp nodig,” zei Ka, “om mijn volk naar een betere wereld te helpen.” “Alleen als ik terug mag naar de platte aarde,” zei Dro op besliste toon, “als ik weg kan uit deze helse verveling.”

En zo geschiedde, Dro mocht terug naar de platte planeet. Ka gaf Dro een liftpas waar ‘begane grond’ op stond. Ka was verbaasd over zijn goddelijke vermogens en vroeg zich af uit welke hoed hij dat pasje had getoverd. Dro draalde niet en stapte meteen in de lift en bedankte Ka en beloofde Mo op te zoeken en hem te helpen bij de tocht naar het door Ka beloofde land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s