10. Ka daalt af naar het hiernamaals voor gewone mensen

Geplaatst: 10 september, 2019 in Blog

Ka baalde toen hij zag dat Mo zijn verschijning in de droom alweer vergeten was. Mo was bezig met belangrijkere zaken, zoals een hapje eten, lauwwarm water drinken en zich warmen aan zijn houtvuurtje. Ka had een nieuw plan nodig.

Mo hoorde een geluid uit de kachel, “Mo!, Mo!” Mo vroeg zich af of hij hallucineerde.”Mo!” Mo opende het luikje van de kachel en keek in de vlammetjes en zag de contouren van Ka in het vuur. “Mo! Ik ben het, Ka, je weet wel, de god die de witte bodem van de kolenmijn onthuld heeft. Ik kom je vertellen dat jij de uitverkoren mijnwerker bent, ik heb jou uitgekozen als de profeet die het mijnvolk naar het beloofde land leidt. Later meer!” Mo deed het luikje weer dicht: “uitverkoren mijnwerker?, profeet?, later meer?”

Wat ‘later meer’ betreft, ‘Ka moest nu iets bedenken om zijn volk naar een betere wereld te helpen. Hij besloot daarom af te dalen naar de boerderij van Dro en zijn trouwe vrouw met bijbehorende veestapel. Dro was tenslotte een wetenschapper en zou hem met zijn intellect kunnen helpen met het vinden van de betere wereld die hij voor zijn volk gepland had.

Ka zette zijn jaloezie op het perfecte leven van Dro opzij en daalde af naar het hiernamaals voor gewone mensen om een bezoekje te brengen aan Dro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s