8. Het volk was wel aan een zuivering toe

Geplaatst: 6 september, 2019 in Blog

De priesters luisterden aandachtig naar het relaas van Kena, hoe Ka zich doodwerkte om de witte bodem van de mijnschacht te kunnen onthullen. En dat Ka een god in mensvorm was. En dat de kolenmijn uitgeput was.
De priesters gingen in overleg en Kena mocht wachten in de wachtkamer.
“Als het Klopt wat Kena vertelt, dan krijgen we een kolentekort. En om dat te voorkomen zullen we de distributie van steenkool moeten afknijpen. Dit is een buitenkans om de bevolking te ontdoen van de zwakkelingen en slappelingen. Als we de voedseldistributie ook afknijpen kunnen we ons ras sterk en gezond te houden.”
En zo geschiedde. Pria wenkte de delegatie dat het veilig was binnen te komen. Natuurlijk was dit niet zo. Smo at alle leden van de delegatie, inclusief Kena lekker op. Het lijk van Ka stonk, zelfs voor Smo te erg en werd, nu kolen schaarser werden, verbrand in de kachel.
Pria stuurde een gezant naar de verdeelheerser, met het verzoek de voedseltoevoer en kolentoevoer met twee derde af te knijpen, behalve voor De Vesting; vruchtbare vrouwen waren een prioriteit en konden niet gemist worden.
De verdeelheerser was, net als Smo een creatuur die was gebracht door de voorouders. De verdeelheerser was waker over de eerste levensbehoeften. 
De verdeelheerser kneep de toevoer van kolen en voedsel meteen af.  Het zou een koude en hongerige winter worden. Velen zouden sterven, maar het volk was wel aan een zuivering toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s