De Europese Unie gaat voorlopig geen migranten meer oppikken op de Middellandse Zee

Geplaatst: 27 maart, 2019 in Blog, column

Kent u het programma ‘Ik vertrek?’  Mensen die een nieuw bestaan willen opbouwen, ‘want omdat.’ Een échte reden heb ik zelden kunnen ontwaren, ze vertrekken meestal omdat ze ‘meer vrijheid'(?) willen in hun bestaan. Weg van al die regeltjes in Nederland. En húp daar gaan ze, blunders en vergissingen daargelaten lukt het gedroomde nieuwe bestaan meestal nog ook. Vaak tegen alle verwachtingen in. De laatste aflevering die ik zag was een drama dat zich afspeelde in Brazilië. Ze faalden en keerden veilig met het vliegtuig terug naar Nederland alwaar ze hun oude bestaan weer oppakten. Niets aan de hand dus. Eind goed al goed.

Er is ook een categorie mensen die vertrekken omdat ze wel móeten. Omdat hun leven gevaar loopt, omdat ze geen bestaan kunnen opbouwen en God mag weten wat al niet meer. Laten we zeggen dat hun leven een en al ellende is. En omdat ze niet anders kunnen, stappen ze met hun lotgenoten in een bootje om de Middellandse Zee over te steken. Om met gevaar voor eigen leven een nieuw, veilig bestaan op te bouwen. Geen camera’s, niks te lachen, keiharde realiteit. Falen is geen optie. Ze kunnen niet terug naar een veilig vaderland.

En dan lees ik dit. Het onmenselijke fort Europa dat stopt met het redden van bootvluchtelingen en ze dus maar laat verzuipen? Om een paar lullige centjes? Op één april nog wel, wat een lol.

De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens en de bodem van de Middellandse zee is geplaveid met dode vluchtelingen die we met zijn allen hebben laten verdrinken.

‘De verwachting is echter dat niemand nu nog bezwaar zal maken, omdat het moeizame onderhandelingen zijn geweest.’ 

U leest het goed, het waren moeizame onderhandelingen en de heren/dames zijn moe en gaan gapend akkoord met dit onzalige plan. Ze hebben het ook zo zwaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s