Joris en de witte engel Boreaaliëlle

Geplaatst: 23 maart, 2019 in Fictie

Na de verkiezingen zag Joris het niet meer zitten. Hij begreep niet waarom men stemde op personen en ideeën die ronduit niet netjes waren. Racisme en vreemdelingenhaat voerden het hoogste woord in de media. Geen verdraagzaamheid. Alle grenzen dicht. Joris liet zijn schouders hangen en ging naar bed. Hij was van plan daar te blijven liggen tot hij dood was. Uitgedroogd was. In de hemel was. Hij vroeg zich af of  er racisme in de hemel zou zijn. Of de portier in de hemel toegang zou verschaffen aan vreemdelingen die in Nederland niet welkom zijn. Zou de hemel al vol zitten?  Joris was ten einde raad. Wat als híj ook niet welkom in de hemel was. Omdat hij uit een land komt waar vreemdelingen niet welkom zijn? Waar mensen met een kleurtje niet vertrouwd worden? Zou God een tintje hebben? Jezus, de zoon van God had immers ook een tintje? Joris woelde en draaide in zijn bed. Zijn hoofd maalde. Wat nu? Joris stond weer op en voelde zich heel zielig, machteloos en verlaten. Joris viel in slaap in zijn fauteuil.

Toen werd hij gewekt door een engel. Een witte engel, witter dan wit, zo wit dat het Joris zeer aan zijn ogen deed. “Hallo,” zei de engel, “ik ben de witte engel Boreaaliëlle en kom je een boodschap brengen. God heeft besloten dat jij voor hem aan de slag mag gaan. Hij wil dat je gaat vechten voor de minderheden en zwakkeren en tegen de fascisten. God zal je daarvoor speciale krachten geven. Bovendien heb ik, Boreaaliëlle, een lijntje met God en zal ik je informeren over Zijn wensen. Is dat niet fijn?”

Joris was overdonderd en wilde iets zeggen, maar Boreaaliëlle blies zachtjes in het gezicht van Joris waardoor hij weer in slaap viel. Een diepe, diepe droomloze slaap die Joris hard nodig had om zich op te kunnen laden met de nieuwe krachten die hij van God kreeg, gratis en voor niets. En via Boreaaliëlle een lijntje met God. Is dat niet geweldig? Slaap lekker Joris!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s