Schulden in Canada #DebtNation

Geplaatst: 25 oktober, 2018 in Blog, column

Canadezen steken zich graag in de schuld. Alles op Krediet. Je auto, je koelkast, je fornuis, je meubelen, kortom alles en als het je te veel wordt verhoog je de limiet op je kredietkaart en als je je kredietkaart niet meer kan betalen neem je voor je je loon krijgt eenpayday loan‘ waarmee je voor twintig dollar één week tweehonderd dollar kan lenen.

Kortom, de gemiddelde Canadees leeft van ‘paycheck to paycheck,’ met hun kredietkaarten ‘maxed out’ en houden met moeite door al dat lenen en leasen het hoofd boven water. Canada staat zo’n beetje bovenaan op het lijstje als het om schuld door consumentenleningen gaat.

Screenshot from 2018-10-25 14-52-56

De rente is stukje bij beetje aan het stijgen en veel Canadezen komen hierdoor in de problemen omdat ze die rentverhoging niet aankunnen. Vandaag is de rente wederom verhoogd.

Screenshot from 2018-10-25 14-44-04

Er is een campagne gaande om de mensen te waarschuwen voor te hoge schulden. #DebtNation Maar ik vrees dat dat tegen dovemansoren zal zijn gericht. #DeafNation

De banken en geldinstituten staan te popelen om de rente te verhogen na jarenlange lage rentes waarvan de gemiddelde klant zich niet eens meer kan herinneren dat die ooit hoger waren. En zich niet kunnen voorstellen dat die (nog) hoger zullen worden. Met alle ellende van dien.

Bron: CBCNews

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s