Joris en de zorgeloze slak

Geplaatst: 25 juli, 2018 in Blog, column

Het was een natte, vochtige dag. Echt een dag om je paraplu mee te nemen als je naar buiten gaat. Echt een dag voor slakken om met ware doodsverachting de weg over te steken. Een van de slakken zag iemand naderen die onderweg was om zijn brief in de brievenbus  te doen. De slak schrok even, maar toen hij zag dat het Joris was gleed de slak zorgeloos verder over zijn slijmspoor. Joris had de gewoonte om niet op slakken te stappen, niet op beestjes en niet op wormen. Joris vond dat namelijk zielig.

Maar vandaag lette Joris niet op. Hij was namelijk verliefd en wilde een liefdesbrief naar de brievenbus brengen. Joris was die dag met zijn hoofd in de wolken en lette niet op de beestjes, de wormen en de slakken die met dit weer de stoep wilden oversteken. Terwijl de slak zorgeloos zijn tocht voortzette stapte Joris pardoes met zijn schoen op de slak. Het huisje van de slak was een ruïne geworden. Plat als een gebombardeerd huisje in een of ander arm land waar oorlog gevoerd wordt. En de slak was dood. Er was nog slechts een snotterig, levenloos plasje blubber met stukjes slakhuis van hem over.

Een andere slak trok Joris aan zijn schoenveter: “Je hebt mijn man vermoord!” Maar Joris luisterde niet. Hij was in de wolken. En had geen oog meer voor wormen, beestjes en slakken. Dat kwam later pas weer. Nadat zijn grote liefde hem verteld had dat ze al met iemand anders was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s