Neoliberaal autistische oproep

Geplaatst: 11 april, 2018 in Blog, column

Mensen die bibberend in een hoekje zitten omdat hun neuronen de verkeerde kant op schieten en daardoor de meest verschrikkelijke dingen zien en horen. Mensen die in de put zitten omdat hun neuronen in plaats van A naar B, van A naar Afgrond schieten. Mensen die in geestelijke nood verkeren.

Die mensen worden opgeroepen zélf mondiger te worden. Over te stappen naar een andere verzekeraar. Tot het kabinet de zaak heeft opgelost.

Mijn neuronen sturen een signaal naar mijn bek die dan ook prompt openvalt. Ik kan mijn ogen niet geloven, maar het staat er echt:

Screenshot from 2018-04-11 09-13-48.png

Mensen die om welke reden dan ook liever het raam uitspringen dan ook maar een stap buiten de deur te zetten oproepen tot mondigheid, zélf ondernemender te worden. Mensen die huilend onder de dekens liggen moeten boze telefoontjes plegen met hun zorgverzekeraar en dreigen met overstappen.

“Nee, nu even niet depressief lieverd, éérst even boos bellen naar je verzekeraar en dan weer terug naar je veilige bed. Nee, nu nog geen zelfmoordbrief schat, eerst even een boze brief naar je verzekeraar”

Begrijpt u de waanzin? Hoe autistisch moet je zijn om te snappen dat mensen die geestelijke zorg behoeven meestal niet in staat zijn zich in te vechten.

Het kabinet bestaat uit personen die hun geestelijke afwijking te gelde maken. Met dank aan een kwaadaardige vorm van autisme, noem het neoliberaal autisme, kan dit stel sociopaten dit soort oproepen doen. En ermee wegkomen. En als het een beetje meezit kan dat gajes zijn toekomst veiligstellen met een duurbetaalde functie bij een of andere zorgverzekeraar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s