Facebook is lekkerder dan heroine

Geplaatst: 10 april, 2018 in Blog, column

Ik heb nooit de illusie gehad dat Facebook privacy hoog in het vaandel draagt. Een platform waar mensen hun hele hebben en houden delen, ruzies uitvechten en verliefd worden. Denkt u nu echt dat uw privacy op een dergelijk platform gewaarborgd zou zijn?

“Het is zo want het hep op Facebook gestaan.” 

Men moest een beetje lachen toen die kreet geuit werd op tv, maar het geeft aan hoe een platform als Facebook meningen kan beïnvloeden, hoe datagraaiers daar gebruik van kunnen maken en, om maar eens een voorbeeld te noemen, de Amerikaanse verkiezingen kunnen beïnvloeden.

Heeft u zich nooit afgevraagd waarom een platform als Facebook miljarden waard is? Waarom Zuckerberg zo stinkend rijk is geworden? Echt? Bent u zo naïef? Of wilde u het niet weten.

Want het is zo gezellig op Facebook, ik krijg likes op Facebook, al mijn vrienden zitten op Facebook en ik krijg een lekker gevoel van Facebook.

Ik heb geen illusies over privacy op internet. Ik waan me veilig achter mijn VPN, maak altijd gebruik van nicknames en heb een ad-blocker op mijn browser. Maar ik zal vast wel ergens lekken en zit ik te dweilen met de kraan open.

Big Data zal altijd op uw en mijn informatie azen en zal altijd nieuwe wegen bedenken om uw en mijn privacy te penetreren. En hoe lastig is dat, als u uw liefdes, ruzies en persoonlijke zaken maar al te graag op een platform als Facebook wil plempen voor likes, vrienden en een lekker gevoel, als ik mijn blog maar al te graag op Facebook plemp voor likes, shares en comments.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s