Hostie op de tong

Geplaatst: 26 februari, 2018 in Blog, column, Fictie

Op Schiphol hadden we een stel hostieslikkers betrapt. Vooral vanuit Vaticaanstad werden er veel hosties op deze wijze gesmokkeld. Omdat de hosties onbeschadigd het darmkanaal moesten verlaten waren ze verpakt in ‘Kinder Surprise’ eieren. Voorwaar een hele klus om in zijn geheel door te slikken en een nog grotere klus om uit te persen. Vooral dat laatste leverde menig smokkelaar een uitgescheurde aars op. Een vroedvrouw was daarom bij de smokkelaars aanwezig om bij het uitpoepen van de eieren om indien nodig ‘in te knippen’ en na gedane arbeid indien nodig het zaakje te hechten.

In de krant las ik dat er een conservatieve katholieke beweging was die terug wilde naar hostie op de tong leggen om hem (het lichaam van christus) vervolgens onbeschadigd te laten smelten op diezelfde tong. Er was een kerk waar men inmiddels de daad bij het woord had gevoegd. De warenwet verplichtte mijnheer pastoor en de misdienaars wél om hygiënische redenen ‘nitril’ handschoenen te dragen, maar dat mocht de pret niet drukken.  De duivelse praktijk van het lichaam van christus kapot kauwen in je mond moest, wat de beweging betreft uitgebannen worden.  De beweging noemde zich ‘TNT´, kort voor ‘Terug Naar de Tong.’

Ik legde mijn krant terzijde. De smokkelaars hadden hun contrabande uitgepoept en ik mocht ze naar de cel vervoeren. Ze liepen wat ongemakkelijk, maar volgens de vroedvrouw waren ze allen keurig ingeknipt en gehecht en was er van medisch gevaar geen sprake meer. Het lichaam van christus had de reis door het lichaam van de smokkelaars onbeschadigd doorstaan. Voorwaar een prestatie waar TNT trots op kon zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s