nephostiehandel

Geplaatst: 23 februari, 2018 in Blog, column, Fictie

Toen op YouTube een filmpje verscheen hoe je met een Senseo hosties kon maken was het hek van de dam. Met enkele aanpassingen aan de koffiemachine en een schepje rijstbloem kon je hosties maken die qua smaak en uiterlijk vrijwel niet te onderscheiden waren van de echte. Het filmpje werd binnen enkele uren van YouTube verwijderd maar het was al te laat. De aandelen hostie zakten in. 

Ik had een afspraak met de tandarts die me was toegewezen door mijn aanvullende verzekering. Kiespijn maakte me het werken onmogelijk. Terwijl de tandarts me verdoofde en ik een vieze smaak in mijn mond kreeg van een drup verdoving vertelde hij me sappige verhalen over zijn tandartsavonturen. Gebroken tanden, mislukte kaakoperaties en tanden die te rot waren om te kunnen trekken en daarom uitgeboord moesten worden. Fascinerend.

Eenmaal terug op het bureau kregen ik een memo in mijn handen gestopt. De politiek had besloten rijstbloem te criminaliseren. Rijstbloem mocht alleen nog verkocht worden op vertoon van een identificatiebewijs. Voorts werd er een database aangelegd van Senseobezitters. Een groot deel van het politiebudget zou besteed worden aan het bestrijden van nephostiehandel. Werk aan de winkel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s