hosties in prijs verdubbeld

Geplaatst: 21 februari, 2018 in Blog, column, Fictie

Ik las de krant bij de pedicure. Mijn kalknagels begonnen pijnlijk te worden en konden wel een knip- en vijlbeurt gebruiken. ‘Hosties in prijs verdubbeld,’ stond er met grote koeienletters in de krant. Een investeerder zonder scrupules had het bedrijf dat hosties produceerde overgenomen en de prijs van de hosties verhoogd, verdubbeld zelfs.

Mijn moeder had ook kalknagels en bovendien een hamerteen en een likdoorn. Toen haar buurvrouw haar examen voor pedicure deed was mijn moeder haar proefkonijn. Mijn moeder oogstte veel bewondering bij het examen en al haar voetaandoeningen. En buurvrouw slaagde met vlag en wimpel. Mijn moeder was zo trots als een pauw. Moeder droeg in haar kinderjaren uit pure armoede te kleine en tweedehands schoenen en op deze wijze kreeg ze alsnog erkenning voor al het voetenleed dat ze had moeten doorstaan.

De mensen spraken er schande van dat de hostie opeens zo duur was geworden en dat ze opeens maar een halve hostie kregen in plaats van een hele. En er was al een tekort! Opstandige katholieken wilden hun eigen ouderwetse goedkope hosties gaan maken, maar dat mocht niet van de curie. Dat was verboden.

Ik schudde mijn hoofd en legde de krant aan de kant. Mijn kalknagels waren weer netjes en pijnvrij. Met een speciale spiegel liet de pedicure alle kanten van mijn behandelde kalknagels zien: “Dank u, netjes.”  Ik rekende af en gaf een fooi.

Ik wandelde naar de kerk, er werd geprotesteerd. ‘Te dure hosties.’  Ik was rechercheur en voelde aan mijn tenen dat ik meer werk zou krijgen. Hostie-gerelateerde misdaad. Misschien was het tijd om een loonsverhoging aan te vragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s