hostie-tekort

Geplaatst: 20 februari, 2018 in Blog, column, Fictie

Toen ik bij de kapper las dat er een hostie-tekort was waardoor de eucharistievieringen aangepast moesten worden, er verkorte missen werden gehouden, er geloot werd over wie er een hostie tot zich mocht nemen, ja dat er zelfs pastoors werden omgekocht om bepaalde lieden iedere week van een hostie te voorzien moest ik even lachen. Het Vaticaan had in al zijn wijsheid besloten een andere hostie-leverancier te nemen. Een producent die de vraag niet aankon!

De kapper was klaar met mijn knip- en scheerbeurt. Mijn gezicht was keurig glad geschoren en mijn hoofdhaar was keurig gekapt. De kapper toonde met behulp van zijn extra spiegel dat ook mijn nek er keurig uitzag. Ik realiseerde me dat ik geen idee had hoe mijn nek er voor mijn knipbeurt uitzag. Dat ik geen idee zou hebben hoe mijn nekhaar er na vandaag uit zou zien tot na mijn volgende knipbeurt.

Ik besloot die zondag naar de mis te gaan. Als ramptoerist. Of ik uitgeloot zou worden voor een hostie. Nu er een hostie-tekort was had ik de onweerstaanbare behoefte om naar de kerk te gaan. En omdat in ieder mens wel een beetje ramptoerist zit wist ik vrijwel zeker dat de kerk stampvol zou zitten. Met mensen zoals jij en ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s