spaghetti-zelfmoord

Geplaatst: 19 februari, 2018 in Blog, Fictie

De man had zichzelf verhangen aan een sliert zelfgemaakte spaghetti. “Al dente,” grapte ik in mezelf en maande mijn mannen de lange sliert niet door te snijden maar voorzichtig los te knopen. Een sliert spaghetti waaraan je jezelf kan verhangen verdient respect en een nader onderzoek, nietwaar. Ik ging naar buiten om een sigaret op te steken en aantekeningen te maken.

Zijn vader stond buiten, huilde bittere tranen en gaf zichzelf de schuld van zijn dood. Want hij had 25 jaar geleden tegen zijn zoon gezegd dat hij nooit zulke goede spaghetti kon maken als hij. ‘Dat zijn spaghetti slap en smakeloos was.’ Dat zijn zoon sindsdien geobsedeerd was met het maken van stevige spaghetti, stevig genoeg om jezelf aan te kunnen verhangen. En hoe hij zijn zoon uitlachte bij iedere mislukte poging. ‘Wat voor een loser zijn zoon was.’

“Het is hem toch maar gelukt,” troostte ik zijn vader, “je kan trots op hem zijn.” Ik gaf hem een bemoedigend schouderklopje: “Je zoon kon een stevige spaghetti maken en zonder jouw woorden was dat nooit gelukt.” Maar wat ik ook zei, de arme man bleef huilen.

Een dag later kreeg ik het bericht dat de spaghetti ‘vals’ was; dat het touw, omhuld met gekookte spaghettipasta was. “Dus toch een loser,” bedacht ik, en maakte mijn laatste aantekeningen over deze merkwaardige spaghetti-zelfmoord. Ik maande mijn mannen het ‘touw’-detail buiten de media te houden. ‘Uit respect voor de nabestaanden.’

Nu alles afgerond was kon ik mezelf even inspecteren in het raam; omdat ik er best wel goed uitzie en dat zo wil houden. Ik zag dat ik aan een knip- en scheerbeurt toe was en belde de kapper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s