Joris knijpt ‘m #metoo

Geplaatst: 14 januari, 2018 in Blog, column

Joris piekerde over zijn pogingen een meisje te versieren. En hoe hij meestal jammerlijk faalde. En omdat hij een meisje niet altijd even goed durfde te benaderen, zichzelf soms wat moed indronk. Joris vroeg zich af of hij misschien wel eens te ver was gegaan met zijn avances. Want met een glaasje bier op ziet de wereld er immers toch wel een beetje anders uit …

Joris was zich overigens van geen kwaad bewust, maar Joris voelde zich onzeker met dat #metoo-gedoe. Het dwong hem na te denken over zijn gedrag ten opzichte van het andere geslacht. Gelukkig had niemand hem tot nog toe aangewezen als een aanrander, verkrachter dan wel als iemand die grensoverschrijdend gedrag had vertoond.

Joris las dat er mensen waren die vonden dat men te ver ging met #metoo en dat er misschien onschuldige mensen slachtoffer werden van de #metoo-beweging. “Misschien hebben die mensen hetzelfde gevoel als ik,” bedacht Joris, “en willen ze van dat gevoel af.”

Joris vroeg zich vervolgens af hoe #metoo-mensen zich voelden die zonder toestemming betast waren, aangerand waren, misbruikt waren en meer van dat soort nare zaken. Wat voor gevoel zouden die hebben? “Daar is een knagend gevoel niks bij,” bedacht Joris.

Joris sloeg de krant dicht. Hij dacht wederom na over zijn pogingen meisjes te versieren. “Heb ik het goed gedaan?”, vroeg hij zich af. Daar was dat knagende gevoel weer. “Blijkbaar niet,” mompelde Joris met een flinke dosis zelfspot, “ik ben nog steeds vrijgezel.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s