De blijde zwartepietenboodschap

Geplaatst: 24 november, 2017 in Blog, column

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, een kusje op een been dat wegrot zal de rot niet doen stoppen, dat been zal er echt af moeten worden gezaagd. Sorry, sneu, helaas. Ik moest daaraan denken toen ik las dat een stel zwartepiet-malloten vonden dat ze een school moesten binnenvallen om duidelijk te maken dat Nederland ten onder zou gaan als Zwarte Piet zou verdwijnen. Protesterend schoolpersoneel moest maar opdonderen naar eigen land.

Waarom ik aan zachte heelmeesters dacht? Omdat tijdens de Sinterklaas-intocht in

Bizar, doe even normaal. Dat zal ze leren!

Dokkum een weg versperd werd door pro-pieten die wilden voorkomen dat er in Dokkum geprotesteerd zou kunnen worden tegen Zwarte Piet. Dat oom agent ‘al handjes schuddend’ met de organisators van de blokkade overeenkwam de bussen huiswaarts te doen keren en de pro-pieten lachend en met instemming hun zin te geven. Natuurlijk mocht de organisatrice van de blokkade ongestoord haar verhaal in Pauw doen.

Er was vooral begrip voor de actie van de pro-pieten. Het is een kinderfeest en dat hoor je niet te verstoren met geluiden die duidelijk maken dat blackface gewoon niet kan en dat Zwarte Piet racisme is. Zelfs de minister-president voor alle Nederlanders had begrip voor de pro-piet actie.

Vervolgens kwam er een actie om het tot na Sinterklaas het vooral niet te hebben over Zwarte Piet. Het kinderfeest dient niet verstoord te worden nietwaar. Zelfs witte Piet van Vollenhoven was het met de actie eens. Geen antiracisme tijdens een racistisch feestje mensen, want kinderfeest. Het woord kinderfeest wordt gebruikt als kryptoniet om de tegenstanders van Zwarte Piet de mond te snoeren. En zo te zien lukt dat heel aardig.

En nu vallen Zwarte Pieten scholen binnen om ‘hun’ Piet voor de ondergang te behoeden. Tot nu toe het laatste voorval van de optelsom dat het faciliteren van racisme heet. Het resultaat van het gedogen, zelfs het aanmoedigen van racisme, van het behoud van Zwarte Piet. De tijd is rijp voor zwartepietmalloten om moed te vatten en panden binnen te vallen om de blijde zwartepietenboodschap te brengen.

Racistische rot zal met wortel en tak moeten worden weggesneden voor het uit de hand loopt en er echte ongelukken gaan gebeuren. Maar helaas hebben kwakzalvers het voor het zeggen in Nederland.

Nu koffie.

reacties
  1. dekkermartijn schreef:

    Volkomen eens met alles hierboven, maar ik moet toch ook even iets off-topic zeggen: beter en grappiger dan de sketches (en typetjes) van Van Kooten & De Bie wordt Nederlandse humor niet.
    Net echt hardop zitten lachen 😀

  2. ikzelf schreef:

    Ik smacht naar de dag waarop in dit land de spiegels weer gaan werken. Op de dag waarop men eindelijk eens zal inzien hoe walgelijk hypocriet men in dit land is. Een kinderfeest mag niet verstoord worden (deels mee eens, maar leer dan ook eens luisteren naar degenen die iets te zeggen hebben), maar diezelfde kinderen traumatiseren door hun school binnen te vallen, dat moet blijkbaar kunnen.
    En bedenk dat die intocht in Dokkum slechts één keer in het kinderleven zal voorkomen; die school moeten ze vijf dagen in de week bezoeken. Maar ja, doordachtheid en logica zijn al niet de sterkste punten van dit volk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s