Joris en de holle boom bij de vaart

Geplaatst: 3 november, 2017 in Blog, column, Fictie

Joris haastte zich naar huis omdat hij niet al te nat wilde worden van de wolkbreuk. De holle boom bij de vaart bracht uitkomst. Joris wurmde zich in de holte van de boom. Joris voelde hoe de boom hem een knuffel gaf en zag hoe de boom zijn door de herfst uitgedunde bladerdak naar voren boog om Joris zoveel mogelijk af te schermen van de stortbui.

Als kind speelde Joris vaak in de holle boom bij de vaart. Dan beleefde hij avonturen met kabouters en trollen. Die hadden steeds ruzie. En Joris hielp altijd de kabouters.

“Weet je nog hoe ik heet?”, vroeg een barse stem aan Joris.  Joris dacht diep na: “Ja,” zei Joris: “Jouw naam is Boombast.” Joris was verbaasd dat de boom hem na al die jaren nog herkende, maar eigenlijk ook niet; bomen hebben net als olifanten een goed ontwikkeld geheugen.

Joris herinnerde zich waardoor Boombast hol was geworden. Dat kwam doordat iemand schuilde onder Boombast tijdens een onweersbui. ‘En de bliksem slaat altijd in op bomen waar iemand onder schuilt.’ Boombast werd geraakt door de bliksem en werd hol.

Er werd op de bast van Boombast geklopt. Een kabouter vroeg of er nog plek was om te schuilen. Joris ging wijdbeens staan om ruimte te maken voor de kletsnatte kabouter. Ook de kabouter kon zich de tijd nog herinneren dat Joris klein was en hoe hij de kabouters dapper hielp in de strijd tegen de trollen.

Het stopte met regenen. Joris bedankte Boombast voor zijn gastvrijheid. De kletsnatte kabouter nam afscheid van Joris met een tik op zijn puntmuts. Joris wuifde en haastte zich naar huis want het begon al te schemeren. En dan komen de trollen uit de grond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s