Joris viert Halloween

Geplaatst: 2 november, 2017 in Blog, column, Fictie

Joris had een doos snoep gekocht voor Halloween. En toen hij bij de deur wachtte op de eerste kinderen nam hij een Mars. Een half uur later nam Joris een Twix. En toen de avond om was had Joris nog veel meer gesnoept. De doos met snoep was leeg ondanks dat er niemand had aangebeld.

Joris voelde zich een beetje verdrietig en een beetje misselijk. Een traan van Joris spatte uiteen op de lege doos. Je kon een doffe tik horen. Joris haalde een mes uit de keukenla en sneed het plakband van de bodem van de doos door. Joris vouwde de doos netjes op en legde hem bij het oud papier.

De volgende avond werd er bij Joris aangebeld door een stel kinderen die zich verkleed hadden als spook. Maar Joris had geen snoep meer. De kinderen dropen teleurgesteld af. En later werd er weer aangebeld. Joris besloot alle lichten uit te doen en zette zelfs de tv uit. Joris deed net alsof hij niet thuis was en zat doodstil in een hoek van de kamer.

De volgende avond ging Joris, om het goed te maken bij alle kinderen langs met een nieuwe doos snoep. Toen de doos leeg was ging Joris tevreden naar huis. Er biggelde een traan langs zijn wang, want Joris vond zichzelf best wel lief. En dat is hij ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s