Joris en het mooiste meisje van de klas

Geplaatst: 24 oktober, 2017 in Blog, column, Fictie

“Voor tientje pijpen?”, vroeg een meisje aan Joris toen hij van de Leeuwarder vrijdagmarkt via De Weaze naar het busstation wandelde. Joris schrok. Hij herkende haar stem maar niet de schim die het geluid voortbracht. Joris schrok weer toen hij zich realiseerde dat hij haar kende van de lagere school.

Maria was het meisje op wie Joris het grootste deel van zijn lagere schoolperiode verliefd was. Maria was voor Joris een engel waar hij van droomde en over fantaseerde. Joris heeft nooit durven zeggen dat hij, onbereikbaar als Maria voor hem was, verliefd op haar was.

“Maria,” zei Joris onthutst, “ik was vroeger verliefd op jou.” Joris voelde dat hij bloosde van zijn ontboezeming. Maria keek Joris aan. Haar ogen stonden flets. Waren leeg. “Tientje pijpen of opdonderen,” zei ze en nam een nerveuze haal van haar sigaret.

Joris wilde Maria mee naar huis nemen, haar redden, haar prins op het witte paard zijn… “Donder op,” zei Maria nog strenger: “En gaap me niet zo aan.” Joris haastte zich naar het busstation. Hij besloot nooit meer via De Weaze naar het busstation te wandelen en vroeg zich af of hij haar had kunnen redden als hij haar eerder had verteld dat hij al die tijd verliefd op haar was geweest.

reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s