Joris en de Sahara-zandvlooien

Geplaatst: 17 oktober, 2017 in Blog, column, Fictie

Die ochtend zag Joris een hoopje rood zand in zijn achtertuin. Eerst dacht Joris dat het hoopje zand was opgeworpen door een of andere worm die nodig moest poepen. Maar toen Joris beter keek zag hij dat het een drukte van belang was in dat hoopje zand. “Wie zijn jullie?’ vroeg Joris. “Wij zijn Sahara-zandvlooien die zijn overgewaaid uit de Sahara. Nu moeten we overleven in een vreemd land waar weinig Sahara-zand is, dus we verzamelen zoveel mogelijk Sahara-zand om ons een beetje thuis te kunnen voelen,” zei een van de Sahara-zandvlooien. Joris zag de wanhoop in zijn ogen. Het Nederlandse wisselvallige klimaat is niet bepaald ideaal voor deze beestjes uit de Sahara.

Even verderop riepen een stel Nederlandse zandvlooien vanaf hun zandheuvel dat de Sahara-zandvlooien moesten opdonderen: “Ze zitten achter ons zand aan, ze zitten achter onze vrouwen aan en willen ons zand vervangen met Sahara-zand!” Een van de zandvlooien klaagde over de ‘Saharisering van de Nederlandse zandvlo-gemeenschap.’

Joris probeerde de boel te sussen en legde de Nederlandse zandvlooien uit dat ze hier niet uit vrije wil waren gekomen. Maar niks kon de Nederlandse zandvlooien vermurwen: “Ze komen onze cultuur afpakken en ze zuigen bloed van ‘onze’ honden en katten.”

Hoewel er honden en katten zat zijn in Nederland voor zowel Sahara-zandvlooien als Nederlandse zandvlooien wilden de Nederlandse zandvlooien niet delen met hun Sahara-soortgenoten: “Ze zuigen onze honden en katten leeg!”

De volgende dag was de kleine Sahara-zandheuvel verwoest. De Sahara-zandvlooien zaten ondergedoken bij weldenkende Nederlandse zandvlooien. Wachtend op het moment dat de Nederlandse zandvlooiengemeenschap weer bij zinnen zou komen.

Maar dat zou nog wel een tijdje kunnen duren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s