Gewone, normale Nederlanders

Geplaatst: 10 oktober, 2017 in Blog, column

‘Gewone, normale Nederlanders gaan erop vooruit.’ Een walgelijke uitspraak van Rutte natuurlijk, maar ook een uitspraak waarover is nagedacht. De gemiddelde VVD-stemmer wil dit namelijk horen. De VVD-er vindt zichzelf heel gewoon en normaal. Deze walgelijke uitspraak is gericht aan mensen die armoede en alles wat anders is, ongewoon en abnormaal vinden.

De uitspraak zal nog een tijdje rondzingen op de sociale media. Tot grote vreugde van de heer Rutte. Want het zal een partij als D66 stemmen gaan kosten en een partij als de VVD stemmen gaan opleveren. De nek van Pechtold ligt nu al op het hakblok. Wat Rutte betreft mag de regering dit jaar nog vallen.

Had ik al gezegd dat zijn uitspraak bedoeld is om nog meer tweespalt te creëren? Arm en rijk. Wit en bruin. (Moet ik blank zeggen?) Het is de afschuwelijke realiteit waar Nederlanders in moeten leven. Tweederangsburgers, derderangsburgers en binnenkort vierderangsburgers. (Statushouders)

Natuurlijk zal het u verder niet raken. Het is immers een prettig gevoel dat u het beter heeft dan de vult-u-maar-in-rangsburger onder u. U heeft een baan, u gaat erop vooruit. U zwijgt.

Maar zeg niet dat u het niet wist. Want u weet het en u doet er het zwijgen toe. Dat is de grootste schande waardoor Rutte lachend zijn: ‘Gewone, normale Nederlanders gaan erop vooruit’ uitspraak kan doen. Ongestraft en met een knikje naar de mensen die nazisme en fascisme zo gek nog niet vinden. 

reacties
  1. […] – Eerder verschenen bij Defrysk. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s