Rechten afpakken van vluchtelingen met een verblijfsstatus

Geplaatst: 6 oktober, 2017 in Blog

Een paar dagen geleden dacht ik dat het wat de armoede in Nederland betreft vrijwel DLcaGxZWAAAp1lvniet erger kan dat het binnenkort gaat worden. Een mens kan zich vergissen. Ik ben een mens. Vluchtelingen met een verblijfsstatus zijn ook mensen. En omdat dit kabinet het leven voor de derderangs-armlastige personen minder onmenselijk wil maken gaat men de vierderangs-armlastige persoon creëren: ‘De vluchteling met verblijfsstatus.’

De vluchteling met verblijfsstatus heeft de eerste 2 jaar in Nederland géén recht op bijstand, huurtoeslag en zorgtoeslag. 

Dus mensen die niet kunnen rondkomen moeten niet gaan zeuren dat ze niet kunnen rondkomen. Wees blij dat je geen vluchteling met een verblijfsstatus bent! Want die hebben het veel zwaarder…

We kunnen ons de komende 4 jaar op een nóg asocialer kabinet verheugen dan dat we hadden. De D66-stemmer mag zich een potje gaan schamen. Want hún partij doet mee met dit gore beleid.

Maak Pechtold Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Dan mag hij zich in het buitenland ‘Minister voor Immigratie’ noemen. En mag hij gaan uitleggen waarom er in godsnaam van die asociale besluiten moeten worden genomen. En waarom zijn partij hieraan meedoet.

Ik stop nu want ik word misselijk.

reacties
 1. Karin schreef:

  Te triest voor woorden. Ik kan alleen maar hopen dat iedereen krijgt wat hij/zij een ander gunt en/of aandoet… Karma…

 2. ikzelf schreef:

  Erger nog, véél erger nog dan “te triest voor woorden”. De vluchteling met een verblijfstatus (dus geen ‘vluchteling’ meer) wordt gedwongen om het asielzoekerscentrum te verlaten. Aangezien die zo meteen dus naast geen verblijfplaats ook geen inkomen meer heeft waarmee de primaire levensbehoeftes aangeschaft kunnen worden, rest de voormalige vluchteling dus niets anders meer dan een betaalbare kartonnen doos ergens op te vissen en te vertrouwen op het illegale bed, bad en brood.
  Kan de overheid vervolgens weer steen en been gaan klagen over al die ‘illegalen’ in dit land (ik schrijf met opzet allang niet meer ‘ons” land).

  Hoe valt dit te rijmen met de grondwet, met de ondertekende en geratificeerde verklaring van mensenrechten? Wachten tot een rechter zich daarover gaat buigen betekent alleen maar dat alweer velen door het lekkende (maar wel nog bestaande?) sociale vangnet vallen. De inhumaniteit is alweer troef, ook deze ronde.

  De voormalige vluchteling zou zo langzaamaan wensen dat hij zich aan flarden had laten schieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s