Sterftecijfers in het ziekenhuis

Geplaatst: 8 september, 2017 in Blog, column

Ik verbaas me zelden meer over idiotie en domheid in Nederland. Toch viel, het was bijna bedtijd, me de bek weer eens open toen ik iets vernam over sterftecijfers in het ziekenhuis. In ieder ziekenhuis wordt het aantal sterfgevallen gemeten, ook wel de HSMR genoemd, de ‘hospital standardized mortality ratio.’ De media maken hier gebruik van om een ziekenhuis op af te rekenen. ‘Of een ziekenhuis goed is of niet.’

Wat denkt u wat ziekenhuizen doen om het sterftecijfer zo laag mogelijk te houden? “Betere zorg,” zou, u denken. Maar nee. Om de sterftecijfers zo laag mogelijk te houden gaat men mensen die op sterven na dood zijn naar een ander plek vervoeren. Zolang ze maar niet in het ziekenhuis sterven is er niets aan de hand.  Blijft de HSMR goed. Kunnen de media jubelen over de lage sterftecijfers.

Mocht u op een goede dag in het ziekenhuis liggen, opeens met een brancard uit het ziekenhuis gesleept worden en met een ambulance naar een of ander adres vervoerd worden, weet dan dat het zomaar zou kunnen dat u stervende bent.

Bron. Verplicht leesvoer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s