Nazivlees

Geplaatst: 21 augustus, 2017 in Blog, column

Ik was in de “Dutch” store om wat Nederlandse spulletjes te halen. Vooral de slagersafdeling is een plek waar ik graag mijn ‘gesneden’ haal. Ik weet niet wat het is met Amerikaans ‘lunch-meat’ maar het is allemaal te zout, te grof gesneden. Voor mijn gevoel, zeg maar onderbuik, deugt dat goedje niet.

Terwijl mijn – “Mag het ietsje meer zijn? Jazeker,” rosbief gesneden werd gingen mijn gedachten onwillekeurig naar nazi’s en droomde ik even weg.

Hoe nazi’s onder erbarmelijke omstandigheden van hot naar haar werden gereden alvorens bij het slachthuis afgeleverd te worden, schreeuwend en piepend uit de vrachtwagen geschopt werden. Haast is geboden nietwaar?

Hoe nazi’s vakkundig geslacht werden, keurig uitgebeend netjes in de koeling aan haken hingen. Hoe de controleur het vlees inspecteerde en stempelde. Vervolgens ging het nazivlees het vrieshuis in voor opslag. Kant en klaar voor de slager.

“Anders nog iets?” Ik ontwaak uit mijn dagdroom en schud mijn hoofd: “Nee, dat was het.” Ik reken af en ga naar huis.

En waar ik nazi’s schreef bedoel ik varkens. Maar dat ga ik niet allemaal verbeteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s