Heeft Donald Trump een punt?

Geplaatst: 16 augustus, 2017 in Blog, column

Ik was vanmorgen voor het ontbijt alvast begonnen met het oefenen van het Nederlandse volkslied. Helaas kreeg ik hongerklop en moest ik mijn inspanning opgeven en een hapje gaan eten. Dat overkomt me niet nog een keer! Na het ontbijt en een kopje koffie besloot ik maar eens te gaan kijken wat het nieuws ons vandaag te melden had. Het nieuws van beide kampen natuurlijk, het nieuws van beide kanten. Om dat te kunnen doen besloot ik de online nieuwspagina van de NOS maar eens door te spitten. Die weten tegenwoordig héél goed dat er genuanceerd moet worden in de berichtgeving. Want je hebt het nieuws en je hebt de nuance Breitbart. En zeg nou zelf, zonder Breitbart kun je toch geen evenwicht brengen in het nieuws?

Kijk nu naar Charlottesville. Waar twee kijven hebben twee schuld, nietwaar? En iemand als Donald Trump ziet dat heel goed. Want als je tegen nazi’s protesteert wat krijg je dan? Precies, ruzie. Vallen er klappen. Wordt er iemand doodgereden. Je kan er op wachten mensen. Als de antifa de nazi’s nu eens met rust liet. De KKK nu eens met rust liet. Dan was er niets aan de hand geweest. Hadden de nazi’s met hun KKK-vrienden op hun gemak en vreedzaam met fakkels en gezang door de straten van Charlottesville kunnen wandelen en hun afkeer voor joden, zwarten, homo’s, antifascisten en alles wat hen verder niet aanstaat kunnen uiten. Dan was er niets aan de hand geweest.

Maar nee hoor, een stel oproerkraaiers moest het met man en macht opnemen voor zwarten, voor joden, voor gelijkheid, kortom voor de mensenrechten. Dan vraag je er toch zèlf om? Gelukkig werden de nazi’s beschermt door hun eigen, zwaarbewapende milities en wist men het aantal  doden te beperken tot slechts één.

Als mensen die nazi’s nu gewoon eens hun punt lieten maken mensen, gewoon hun ding lieten doen, dan had de wereld er nu héél anders uit gezien… Oh wacht…

Of Donald Trump een punt heeft? Nee, natuurlijk niet malloot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s