Een beetje nazi

Geplaatst: 14 augustus, 2017 in Blog, column

Neemt u van mij aan mensen, ik doe niets liever dan liflafjes tikken over Bert, Joris en onschuldige soapjes met dubbele bodems waarvan ik het bestaan niet wist maar waarvan ik, nadat iemand mij gewezen heeft op de briljante insteek, mezelf met liefde alle eer toe eigen.

Maar helaas loopt het op onze planeet uit de hand, omdat fascisme, nazisme, racisme en xenofobie hoogtij viert. Als je het zaakje bij elkaar veegt zou je ook kunnen zeggen dat de Trump aanhang hoogtij viert. Of, om het klein te houden en dichter bij de Nederlander te houden, de aanhangers van Jan Roos, Thierry Baudet, Geert Wilders en u weet er vast ook wel een te noemen, en niet te vergeten de liefhebbers van riooljournalistiek door, zoals daar zijn Wierd Duk, Joost Niemöller, Bert Brussen, een dik mens die ik niet mag genaamd Nanninga, enzovoort, enzovoort en-zo-voort, vieren hoogtij en deinen gezellig mee met het xenofobe nieuws dat door hen verspreid wordt.

Ze zijn allemaal een klein beetje nazi. Gedogen allemaal een klein beetje nazi. Kijken weg bij nazi. En als ze nazi zien is er altijd nog de antifa die de nazi uitgelokt heeft. Het ligt aan de antifa! Dat stel raddraaiers! 

Laten we wel wezen, zonder de antifa hadden de neo-nazi’s niet bestaan, zonder de joden hadden de nazi’s niet bestaan. Was Hitler een beroemde schilder geworden. Was Heinrich Himmler stadionomroeper geworden voor een locale voetbalvereniging. Was Hermann Göring verkeerspiloot geworden.

Vroeger lag het aan de joden, nu ligt het aan de antifascist. De nazi kan niet anders. De fascist moet wel. JULLIE LOKKEN HET ZELF UIT! 

Ik zit me hier achter mijn oren te krabben omdat ik een eind wil breien aan mijn betoog. Maar ik denk dat de teneur van mijn verhaal wel duidelijk is. Een ding moet ik nog wel kwijt. Een beetje nazi is net zoiets als een beetje zwanger. Je bent het of je bent het niet.

Trap er niet in mensen. Kom in verzet en schop die nazi’s het land uit.

reacties
  1. […] Eerder verschenen bij Defrysk. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s