Bert is bang voor zichzelf

Geplaatst: 3 augustus, 2017 in Blog, Fictie

Bert zat naast de ongehuwde moeder. Boven hoorde ze haar zoontje huilen. Ze troostte het kind en nam hem mee naar beneden: “Dat is oom Bert, zeg maar dag oom Bert.”  Bert wuifde met een glimlach naar de kleine die alleen maar kon brabbelen: “Tata…”

Na een half uurtje bracht het meisje de kleine die inmiddels in slaap gevallen was terug naar zijn ledikant. Het was weer rustig en ze keken samen tv en dronken een kopje thee met een Bastognekoek. Voorzichtig sloeg Bert een arm om de schouder van het meisje want hij was van plan haar te vertellen dat hij verliefd op haar was en met haar wilde trouwen.

Maar net toen Bert Bert zijn liefde aan het meisje wilde verklaren begon de kleine weer te huilen. Bert voelde zijn bloed van ergernis koken maar probeerde kalm te blijven. “Wil jij even voor me kijken?”, vroeg het meisje aan Bert.

Toen Bert eenmaal boven bij de kleine was probeerde hij hem te sussen. Maar wat Bert ook probeerde, de kleine bleef huilen en ging nu zelfs krijsen. Bert ontplofte van boze onmacht en deed de riem van zijn broek. Toen sloeg hij hem met de riem, net zo lang tot hij stil was. Net zolang tot het doodstil was.

Bert schrok wakker. Naast hem zat het meisje op de rand van het bed. Ze had de kleine, die een huilbui had weer in slaap gesust en terug in zijn ledikant gelegd. Bert kon het nare gevoel van zijn droom niet van zich afzetten en  voelde hoe de tranen uit zijn ogen spatten. “Wat is er toch jongen?”, vroeg het meisje en ze keek Bert liefdevol en bezorgd aan.

Huilend vertelde Bert hoe hij en zijn zus mishandeld werden door hun vader. Dat hij om het minste of geringste een pak slaag met de riem kreeg. En nooit een kik gaf, er nooit om huilde, tot vandaag. Omdat hij bang was, bang was om net zo als zijn vader te zijn en zijn kinderen ook zou gaan slaan.

Het meisje omhelsde Bert en vertelde hoe ze steeds vriendjes had die haar slecht behandelden. En dat ze bang was dat Bert net zo was als haar vorige vriendjes. En dat ze ondanks dat verliefd op Bert was. Bert en het meisje huilden tot ze in in elkaars armen in slaap vielen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s