Alleen maar slapen

Geplaatst: 31 juli, 2017 in Blog, Fictie

Bert brak in bij de wethouder in het dorp verderop om bewijs te vinden dat hij steekpenningen van de bouwondernemer had aangenomen. Hij vond een bedankbrief van de bouwondernemer in een envelop met twintigduizend gulden in contanten. Bert liet de bankbiljetten langs zijn vingers ritselen en floot zachtjes.

Eenmaal terug in de Spar liet Bert het geld aan Wim zien: “Tienduizend voor jou, tienduizend voor mij.” Wim wist nu al dat hij samen met zijn vrouw een nieuw bankstel en een nieuwe tv zou gaan kopen.

Die avond wandelde Bert met een bosje bloemen en een mooie zilveren ring met een diamantje erin naar de ongehuwde moeder. Geen gouden ring want dat zou misschien te opdringerig zijn?

Bert had zijn hele leven al gedroomd van een meisje dat hij zou gaan redden van de boze buitenwereld en verliefd op zou worden en nu had hij een meisje gered en was hij verliefd! Bert voelde zijn wangen gloeien toen hij bij het meisje aanbelde.

Nadat het meisje de bloemen in de vaas had gedaan, Bert een kopje koffie met een meelkoekje had gegeven, gaf Bert haar het cadeautje. Het meisje schrok toen ze de ring zag. Bert deed bedremmeld een stapje achteruit. Was hij misschien toch te opdringerig geweest?

“Wat lief,” zei het meisje zachtjes, ging op haar tenen staan en gaf Bert een kus op zijn wang. Bert rook haar parfum, rook haar adem en voelde de de aanraking van haar vochtige lippen.

Ze keken samen tv en babbelden over koetjes en kalfjes. Na het late journaal, toen Bert aanstalten maakte om naar huis te gaan vroeg het meisje of hij bij haar wilde blijven slapen. “Alleen maar slapen,” zei ze streng, “want ’s nachts voel ik me vaak alleen en onveilig.” En die nacht sliepen ze samen. Het meisje sliep als een roos. Bert was klaarwakker, bewoog zo weinig mogelijk en kon zijn geluk niet op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s