God is in geen velden of wegen te bekennen

Geplaatst: 24 juli, 2017 in Blog, Fictie

Wim sliep slecht sinds hij samen met Bert de dominee afperste. Omdat Wim nu extra geld verdiende met criminele activiteiten voelde hij gewetenswroeging. Wim vroeg God om vergiffenis en om verlossing van het kwade. Maar Wim kreeg geen antwoord.

Maar toen Wim tijdens een van zijn gebeden om hulp vroeg voelde hij een hand op zijn schouder. “Sta op,” zei een warme stem. Wim keek om. Achter hem stond een keurige mijnheer. Hij droeg een op maat gemaakte krijtstreeppak, had licht grijzend haar en keek Wim met de vriendelijkste ogen die je je maar kan voorstellen aan. De keurige mijnheer gaf Wim een stevige hand.

“Hallo Wim,” zei de keurige mijnheer:
“Het leed is geleden, het kwaad is geschied en God is in geen velden of wegen te bekennen. Daarom ben ik hier om je bij te staan en je van jouw gewetenswroeging te verlossen…”

Toen Wim wakker werd voelde hij zich fris en fit. Hij had in geen tijden zo goed geslapen. Hij voelde zich alsof er een last van zijn schouders was gevallen. Bovendien had een van de wethouders in het dorp verderop aan hem bekend dat hij louche zaken deed met een bouwondernemer uit de stad. En discreet als ouderling Wim was, had hij de wethouder gerustgesteld en Bert op de hoogt gebracht van de situatie.

En Wim haastte zich naar zijn Spar waar Bert en het bloedmooie meisje al op hem wachtten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s