Discreet advies voor de dominee

Geplaatst: 19 juli, 2017 in Blog, Fictie

De brievenbus van het huis van dominee in het dorp verderop klepperde hard. Harder dan gewoonlijk. Een envelop viel op de grond. ‘Voor de dominee in het dorp verderop,‘ stond er met vette letters opgeschreven. Er was geen postzegel opgeplakt.

De vrouw van de dominee gaf de envelop aan haar man. De echo van het scheurgeluid dat je hoort als je een envelop met de wijsvinger openmaakt vulde de hal. De dominee haalde drie foto’s uit de envelop. Toen de dominee zag wat er op de foto’s stond werd hij lijkbleek. “Wat zijn dat voor foto’s?”, vroeg de vrouw van de dominee bezorgd. “Porno,” loog de dominee tegen zijn vrouw. “Een kwajongensstreek van niet kerkelijke kinderen of zo denk ik. In ieder geval laat ik die smeerpijperij niet aan jou zien.” De dominee hield de foto’s angstvallig uit het zicht van zijn vrouw. Achterop een van de foto’s stond een bedrag geschreven dat maandelijks moest worden afgerekend om de bezoekjes die de dominee aflegde aan de publieke dames onder de pet te houden.

Ten einde raad belde de dominee die avond Wim van de Spar in het andere dorp op want Wim was een betrouwbare ouderling die altijd goed en discreet advies wist te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s