Een zondige sollicitatie

Geplaatst: 12 juli, 2017 in Blog, Fictie

 

Wim had een keurige gereformeerde opvoeding genoten. Had zich altijd keurig gedragen. Sliep nooit met zijn handen onder de dekens. Ging naar een keurige gereformeerde school. Stelde geen vragen en gehoorzaamde altijd aan de wetten van God en de regels van zijn ouders.

De wens van Wim om een kruidenierszaak te openen werd eindelijk waarheid. Hij kon de Spar in het totaal-niet-gereformeerde-dorp verderop overnemen. Wim ging, hoewel zijn vrouw hevig protesteerde en hem waarschuwde voor de zondaars die daar woonden met zijn gezin verhuizen naar een goddeloos dorp. Om te gaan wonen boven zijn Spar!

Het bloedmooie meisje reageerde op een vacature; caissière in de Spar om de hoek, voorwaar een buitenkansje om, zonder al te hard te hoeven werken geld te verdienen voor mooie spulletjes.

Voor het eerst in zijn leven had Wim een gesprek met een meisje dat trots op haar vormen en uiterlijk was. Een meisje dat Wim uitdagend aankeek. Wim viel als een blok voor het bloedmooie meisje en zijn kwetsbare, onderontwikkelde hormonen namen haar, zonder haar ook maar één relevante vraag te stellen aan.

En nu was Wim chantabel. Moest hij geld betalen aan Bert. Een loonsverhoging voor het bloedmooie meisje ophoesten. Wim verachtte vrouwen die het niet zo nauw namen met de zeden. Door vrouwen als het bloedmooie meisje kwamen mannen in de problemen. Want mannen zijn hulpeloos als ze vrouwen zien die geen bedekte kleding dragen. Met hun heupen draaien. Lippenstift… makeup…

Wim balde zijn vuist. Als ze zich kuis gekleed had en geen makeup gedragen had was dit nooit gebeurd.

reacties
  1. Kazonga© schreef:

    Mooi vervolg weer! Er staat overigens een klein foutje in: ‘het niet zo ‘nou’ namen met de zeden’… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s