De vrouw van Wim moet bezuinigen

Geplaatst: 11 juli, 2017 in Blog, Fictie

Wim vroeg zijn vrouw of ze kon bezuinigen op haar uitgaven: “De zaken lopen niet zo goed en ik moet een paar investeringen doen.” Zijn vrouw vroeg of ze misschien kon helpen immers, beide kinderen zaten inmiddels op de lagere school en hoefden niet naar huis voor het middageten: “Misschien is het een goed idee om die blonde del eens te ontslaan,” stelde ze voor, “dan kan ik haar werk overnemen.”

“Je prioriteiten zijn hier, thuis lieverd, je mag je mij en je kinderen niet verwaarlozen,” sprak Wim streng en dankte God op zijn blote knieën dat emancipatie en geloof niet echt samengingen.

Die koopavond ging de vrouw van Wim naar de ALDI en keek ze rond hoeveel zaken daar goedkoper waren dan de inkoopsprijs die de Spar-leverancier vroeg voor zijn aanbod. Terwijl ze haar notities maakte zag ze de moeder van Bert boodschappen doen.

De vrouw van Wim keek de moeder van Bert een beetje misprijzend aan want ze deed nooit boodschappen in de Spar en ze hield geen rekening met de dorpswinkels die klandizie van de lokale bewoners zo hard nodig hadden.

‘Veel winkels in het dorp waren door gebrek aan klandizie gesloten en mensen als de moeder van Bert waren daar de oorzaak van,’ vond de vrouw van Wim. En toen ze zag hoe de moeder van Bert pontificaal betaalde met twee briefjes van vijfentwintig voelde ze haar bloed koken.

De moeder van Bert zag hoe de vrouw van Wim naar haar keek. Trots hield ze haar geld omhoog alvorens ze betaalde. De vrouw van Wim nam zich voor om nooit op koopavond boodschappen in de ALDI te doen, om mensen als de moeder van Bert, die het lokale winkelcircuit volledig kapot hadden gemaakt en haar nu dwongen ook boodschappen te gaan doen in de ALDI, te vermijden.

reacties
  1. Arnoud Hugo schreef:

    Heeft Bert meerdere moeders? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s