Investeren in je toekomst

Geplaatst: 4 juli, 2017 in Blog, Fictie

Het bloedmooie meisje werkte in de Spar als caissière. Naar school ging ze allang niet meer. Zolang ze genoeg verdiende voor leuke kleren, make-up, sigaretten en de Viva vond ze alles wel best. Ze wilde een man die veel geld had, alles voor haar over had en mooie dingen voor haar kocht. Waarom een opleiding volgen als het zo ook kan? En ze was verdomd mooi. Ik wist dat, zij wist dat, iedereen wist dat.

Jan kwam niet uit een rijke familie, maar zijn vader had een prima baan in de fabriek en verdiende best wel goed. En Jan kreeg 25 gulden per week aan zakgeld. Voorwaar niet slecht voor een 16-jarige scholier die na zijn studietijd veel geld geld zou gaan verdienen. Ze maalde er niet om dat Jan een jaartje jonger dan haar was. Ze investeerde in haar toekomst en dan telt een jaartje meer of minder niet.

Tijdens een vrijpartij, of beter gezegd vlak voor een vrijpartij vroeg het bloedmooie meisje aan Jan of hij een armband voor haar wilde kopen; ze had een mooie gezien bij een juwelier in de stad. Het was een ‘Paradise by the dashboard light‘ moment. En Jan was te geil om nee te zeggen. En toen zat hij vast aan de aankoop.

Toen het bloedmooie meisje zag hoe Jan bont en blauw was geslagen omdat hij de lening voor  ‘haar’ armband niet vlug genoeg had afbetaald was ze een en al liefde voor Jan. “Wat hij al niet voor mij overheeft.” Maar toen ze later hoorde hoe Jan op het schoolplein door Bert werd vernederd maakte ze het uit: “Wat een slappe lul.”

Het bloedmooie meisje vond Bert altijd wel grappig. In de Spar keek ze vaak toe hoe Bert van alles uit de winkel jatte. Ze vond het eigenlijk wel lief en ze zegde er daarom nooit wat van. En Bert gaf haar altijd een knipoogje. De schat.

Voor het bloedmooie meisje was Bert na het gedoe met Jan opeens een man geworden. Stoer en kapitaalkrachtig. Ze maalde er niet om dat hij nog maar 14 jaar was. Ze investeerde in haar toekomst en dan telt een jaartje meer of minder niet. 

Ik zag Bert regelmatig met het bloedmooie meisje wandelen. Maar hij pronkte níet met haar. Bert pronkte met zichzelf. Het bloedmooie meisje zou bij zijn entourage gaan horen. Met het bloedmooie meisje wilde Bert geld gaan verdienen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s