Ik heb kiespijn

Geplaatst: 26 april, 2017 in Blog
Tags:, ,

Ik doe vaak een middagdutje, zo ook gistermiddag. Maar toen ik wakker werd voelde ik iets dat het meeste leek op kiespijn. Nu heb ik ervaring met pijn aan mijn gebit. Tot mijn 26ste, toen mijn gebit werd gesaneerd, was ik nog nooit bij een tandarts geweest, behalve die 2 keer dat er een kies wegens kiespijn moest worden getrokken. Tijdens het saneren van mijn gebit verloor ik naar ik schat 8 kiezen en snijtanden en werden mijn resterende kiezen en tanden nagekeken en indien nodig gevuld.

Kort na het saneren van mijn gebit kreeg ik een enorme kiespijn. Ik kan me nog herinneren dat ik bijna scheel keek van de pijn en bij de tandarts smeekte om een extractie. De tandarts was echter onverbiddelijk en wilde de kies niet trekken. Hij maakte een röntgenfoto van mijn pijnlijke kaak en legde me uit dat mijn sinus verzakt was en bij verkoudheid op de wortel van mijn kies kon drukken. De kiespijn ging inderdaad weg, en de kies die destijds pijn deed zit nog steeds, gevuld en wel, in mijn kaak.

En nu had ik gisteren na mijn middagdutje kiespijn en ik moest denken aan hetgeen ik hiervoor beschreven heb. Ik wachtte geduldig tot de pijn weg zou gaan en dat de zwelling van de verzakte sinus in mijn kaak zou wegebben. Maar toen ik die avond naar bed ging had ik nog steeds kiespijn. En toen ik midden in de nacht wakker werd had ik ook nog steeds kiespijn.

Ik begon me zorgen te maken. In gedachten plande ik in angst en beven al een afspraak met de tandarts en fantaseerde over wat de tandarts zou zeggen over het feit dat hij me nooit zag en dat ik mijn reinigingsbeurten steeds oversloeg.

Toen ik de volgende ochtend wakker werd was de kiespijn weg. Van binnen maakte ik een rondedans: ‘Dus toch mijn verzakte sinus!’ Helaas werd ik ook wakker met kiespijn aan de andere kant van mijn kaak en weet ik dat sinus aan de andere kant nu opgezet is en op de wortel van mijn kies drukt.

Ik heb nog steeds kiespijn en de wortel van mijn kies blijft vrolijk alarm slaan tot ik uit mijn vel spring. Ik realiseer me dat leedvermaak het leukste vermaak is en derhalve mijn stukje leed met u moet delen. Bij deze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s