De integriteit van Dr Phil

Geplaatst: 14 april, 2017 in Blog, column
Tags:,

Ik keek een paar dagen geleden, puur per toeval natuurlijk naar Dr Phil, de u wel bekende huiskamerallesweter. Hij had een meisje uitgenodigd dat zichzelf in depressieve buien toetakelde met scheermesjes e.d. Ze zat dan ook onder de littekens die duidelijk te zien waren; ze droeg korte mouwen en een net niet diep ingesneden decolleté.

Het bleek dat ze haar verhaal deed over zelfmutilatie op Facebook en dat enkele Facebook-gebruikers graag wilden dat ze stopte met het plaatsen van de bijbehorende foto’s in Facebook. Een van de lezers werd zelfs ‘getriggerd’ en verklaarde dat ze door de foto’s, na zichzelf maandenlang niet te hebben gemutileerd, zich genoodzaakt voelde haarzelf wederom toe te takelen.

Ook Dr Phil raadde het meisje dat zichzelf besneed en haar verhaal deed op Facebook aan haar foto’s te niet te plaatsen of haar account achter een slotje te zetten. Tijdens dit interview werd de trouwe Dr Phil kijker overigens gebombardeerd met de gewraakte foto’s en werd de kijker voortdurend getrakteerd op close-ups van de littekens van het meisje. Blijkbaar ‘triggert’ het programma van Dr Phil op magische wijze niets bij personen die geneigd zijn zichzelf te mutileren.

Gelukkig had Dr Phil na afloop van het programma nog een paar minuten over voor het magische huidverjongingsmiddel ‘Serum 7.’ U begrijpt dat mensen die geneigd zijn zichzelf met scherpe voorwerpen te snijden bijzonder gebaat zijn bij dit middel.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s