Damherten worden afgeschoten om de natuur en de automobilist te beschermen

Geplaatst: 1 april, 2017 in Blog, column
Tags:, , ,

Er zijn bijna 1500 damherten afgeschoten omdat er volgens een bepaald soort mens teveel damherten zijn in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Damherten die de natuur en de automobilist bedreigen.

De automobilist moet dóór kunnen rijden, maar die vermaledijde damherten houden zich niet aan de verkeersregels. En je als automobilist aanpassen aan damherten? Een beetje langzamer rijden? Een beetje beter uitkijken? Dat zou al te dol zijn. Damherten bedreigen onze natuur. Dat is al sinds mensenheugenis bekend. Vroeger werden damherten al afgemaakt door de oerjager. Om de natuur te beschermen. Om ongelukken met trekkende oermensen te voorkomen. Later had de jager pijl en boog als natuurbeschermingsmiddel en voorkwamen jagers zo ongelukken met haastige koetsiers. Tegenwoordig hebben natuurbeschermers een vuurwapen. En kijk eens om u heen. Is de natuur niet prachtig dankzij de jager? Staat het asfalt er niet prachtig zwart bij? ?

Allemaal onzin natuurlijk. Damherten worden afgeschoten voor recreatie en een lekkere reerug. Maar dat bekt niet bij het publiek. Dus doen jagers het voor de kwetsbare automobilist en om de natuur te beschermen.

Teiltje.

Advertenties
reacties
  1. ikzelf schreef:

    Ik hoorde het gisteren nog, bij “Twee voor Twaalf”. Iemand die tijdens het inleidende praatje over zijn werkzaamheden zei “herstel van de natuur”. Menselijk ingrijpen om de natuur te herstellen, dus. Ik vertaal even: menselijk ingrijpen om de natuur anders naar dehand te zetten dan bij het vorige ingrijpen. Zo iemand heeft dus van de natuur niets, maar dan ook he-le-maal niets begrepen. Wat leren die gasten daar in Wageningen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s