Gewone burgers moeten hun bek houden

Geplaatst: 29 maart, 2017 in Blog, column
Tags:, ,

De NPO wil meer aandacht voor de gewone burger. Voor mij houdt dat in dat de publieke zender meer, ja, nóg meer, begrip zal tonen voor racisme, xenofobie, moslimhaat en fascisme. Nóg meer aandacht voor burgers die hun fascistoïde gal willen spugen.

Ik wil aandacht voor mensen die verstand van zaken hebben. die kennis kunnen delen met u en mij, de gewone man, om ‘onze gewone gevoelens’ in goede banen te leiden. Immers, kennis is macht en het delen van kennis is het delen van die macht.

Stel je eens voor dat de gewone burger informatie kreeg waarmee hij zijn gevoelens een plek kon geven, dat de gewone burger zijn verstand liet prevaleren boven zijn onderbuikgevoelens, stel je eens voor.

Gewone burgers moeten leren hun grote scheur dicht te houden, eens te luisteren naar, en te lezen over de feiten en de cijfertjes om hun gevoelens van onzekerheid, haat en xenofobie een plek te kunnen geven en te stoppen met het oreren van onzin over zaken waar ze niets van weten. Om te leren populistische bagger te doorzien.

Helaas is de publieke omroep is een verstopt publiek toilet geworden waarop iedereen, zonder door te kunnen spoelen zijn drol mag draaien. En dat stinkt kan ik u verzekeren.

reacties
  1. ikzelf schreef:

    Hoeveel mensen hebben er ook weer gestemd op Wilders en Baudet? Hoe walgelijk veel teveel het er ook zijn, het blijft een minderheid. Willen we nou zeggen dat de doorsnee Nederlander, de meerderheid dus, geen ‘gewone burger’ is? In plaats dat de publieke omroep en de media tout court ‘het volk’ poogt te verheffen, is het kennelijk trend om zo laag mogelijk te reiken. Waarmee de publieke omroep zichzelf overbodig maakt.
    “Een belangrijke taak van de omroep, zodat de kijker via de tv ook kennis maakt met de ander”. Los van het feit dat de publieke omroep nog nooit gelukt is, hebben we niet de laatste jaren uitsluitend juist en alleen maar die buikloop van de ‘gewone burger’ gehoord? Wanneer krijgen we de beter geïnformeerde, rationele buitengewone burger te horen, de bulk van de inwoners van dit land en een bulk die niet alle dagen voor problemen, vernielingen en bedreigingen zorgt, die niet het land op alle mogelijk manieren uit de rails probeert te laten lopen?

    De publieke omroep zou zich inderdaad tot taak moeten stellen om de maatschappelijk ontregelende misinformatie uit de wereld te helpen, niet die een podium te geven. Maar ja, aangezien bij de populisten geluiden sterker worden die pleiten voor het opheffen van de publieke omroep, lijkt de publieke omroep zich eerst en vooral een bruine arm te willen halen. En die steekt dan ook zo langzaamaan steeds meer gestrekt schuin omhoog.

  2. axelles schreef:

    Uitstekend gesproken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s