Mitch Henriquez overleed door eigen schuld

Geplaatst: 27 maart, 2017 in Blog, column
Tags:, , ,

Toen ik las dat Mitch Henriquez zeer waarschijnlijk niet omkwam door een nekklem, maar door hartritmestoornissen moest ik even denken aan de agenten die Mitch de nekklem gaven. De agenten die nu weten dat als ze Mitch niet de nekklem hadden gegeven, Mitch voor hun ogen hadden zien neervallen en overlijden aan hartritmestoornissen. Wat zullen ze opgelucht zijn dat het aan het hart van Mitch lag.

Ik moet denken de aan mensen die iemand, om welke reden dan ook, hebben doodgereden. Die kunnen nu de overleden persoon laten onderzoeken om te controleren of ze hartritmestoornissen of een ander dodelijk iets hadden en dat men vast kan stellen dat het slachtoffer niet overleden is door de bestuurder van de auto maar door een ‘pre-existing condition,’ zoals de Amerikaanse verzekeraar dat zo mooi noemt.

‘Pre-existing condition’ houdt in dat een verzekeraar niet hoeft uit te keren omdat het slachtoffer/patient een ziekte had/heeft die hij had verzwegen voor de verzekeraar.

‘Pre-existing condition’ kan vanaf nu in Nederland worden toegepast worden op slachtoffers van agenten die een persoon met geweld uitschakelen. En als de persoon overlijdt zal men diep genoeg graven totdat men een afwijking vind als doodsoorzaak. Het geweld dat de agent heeft toegepast bagatelliseert. ‘Een gevalletje eigen schuld van het slachtoffer.’

En zeg nou zelf, iedereen heeft wel een vlekje nietwaar?

reacties
  1. nexus m. schreef:

    Dit artikel verdient een pluim omdat het aangeeft welke zal de meest toegepaste diagnose worden bij het onderzoek naar dodelijke incidenten binnen de politie.

    Van de andere kant gezien geeft het ook aan dat de politiemensen slordig waren omdat ze in het geval Hernndez enkel moesten afwachten 1..2..3..dat hij vanzelf voor hun ogen zou gaan neervallen.

    Nu moeten ze verklaring geven waarom zatten ze met zijn vijven tegelijkertijd op hem te bonken en te nekkklemmen totdat hij overleed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s