Over terreur en cynisme

Geplaatst: 24 maart, 2017 in Blog, column
Tags:, , ,

Op de dag dat er in Engeland en in de rest van het westen getreurd werd over de terroristische aanslag in Londen zijn er, naar het zich laat aanzien, 200 bootvluchtelingen in de Middellandse Zee verzopen. Je kan roepen dat het aan de Turken ligt, dat het aan de mensensmokkelaars ligt, je kan roepen wat je wil, maar het ligt zeker niet aan ‘ons’ dat er vorig jaar 5000 mensen zijn verzopen in de Middellandse Zee. Dat er gisteren 200 mensen verzopen zijn in de Middellandse Zee.

Geboeid en met afschuw keek ik naar de live-verslaggeving van de nasleep van de aanslag in London, de hele wereld keek met afschuw toe. Maar waar is de afschuw als er bootvluchtelingen verzuipen? Als er ziekenhuizen gebombardeerd worden in Syrië? Waar zijn de camera’s? Waar is de verontwaardiging? Waar wordt er getreurd?

En dan lees ik vandaag dat Nederland geen extra vluchtelingen hoeft op te nemen en dat Nederland niet, conform de Europese regels, 8712 mensen uit opvangkampen hoeft toe te laten in Nederland maar dat, tot dusver 1487 opgenomen mensen voldoende is.

Ik bedoel, condoleances sturen naar Engeland en een middelvinger geven aan mensen die huis en haard hebben verlaten om een veilig heenkomen te zoeken, hoe cynisch wil u het hebben?

reacties
  1. ikzelf schreef:

    Tja, het verschil zit ‘m in het feit dat de slachtoffers in Londen mogelijk/waarschijnlijk blank waren en de bootvluchtelingen dat met zekerheid niet zijn. Het witte hemd blijft immers nader dan de rok.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s