Belabberde thuiszorg vanwege de buren

Geplaatst: 10 maart, 2017 in Blog, column
Tags:

Mijn zwager in Canada belde zijn tante in Nederland. Ze is ruim 80, diabetisch en twee maal daags krijgt ze een insulinespuit van de thuishulp. En een maal daags komt iemand langs om haar steunkousen aan te doen.

Laatst kwam iemand bij haar op visite. Toen de visite vertrok viel tante flauw omdat haar suikerspiegel te laag was. (Ze was vergeten iets te eten tijdens het bezoek.) De thuishulp vond haar op de grond toen het tijd was voor haar insuline. Ze draagt ze nu een armband met een alarmknop erop om dit soort calamiteiten te voorkomen.

Tante is in het ziekenhuis geweest waar ze werd behandeld voor een bijzonder pijnlijke wond aan haar been die maar niet wilde helen. Daarna woonde ze tijdelijk in een verzorgingstehuis alwaar ze mocht opknappen en aansterken, maar sinds kort is ze weer thuis.

Mijn zwager vroeg bezorgd waarom tante niet meer thuishulp kon krijgen. Tante legde met zwakke stem uit dat ze niet meer hulp kom krijgen omdat ze in een in een ouderencomplex woont en dat er van haar buren verwacht wordt dat ze haar bijstaan als ze hulp nodig heeft. Ook heeft ze familie die ze te allen tijde kan bellen.

Maar ze wil niemand tot last zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s