Het valt wel mee met de moslims

Geplaatst: 5 maart, 2017 in Blog, column
Tags:, , , , ,

U kan in de Volkskrant kijken of uw gevoel klopt met de werkelijke cijfers middels interactieve grafiekjes. Terwijl ik dapper de grafiekjes invulde over het aantal moslims, het aantal asielzoekers en het aantal criminele Marokkaanse Nederlanders, dacht ik triomfantelijk:

‘Zie je wel, het val wel mee met de moslims, het valt wel mee met het aantal asielzoekers, het valt allemaal wel mee…’

Maar er moet iets met moslims, asielzoekers en Marokkaanse Nederlanders aan de hand zijn als ik denk dat ‘het wel meevalt.’ En als de cijfers waren tegengevallen en er meer en meer moslims bijkwamen, steeds meer vluchtelingen ons land overspoelden, als er steeds meer criminele  Marokkaanse Nederlanders bijkwamen… Wat voor gevoel had ik dan gehad, valt het dan ‘tegen’?

Als de interactieve grafiekjes in de Volkskrant mij iets duidelijk hebben gemaakt is het wel dat ze me sturen naar een ‘gevoel’ dat het wel meevalt of dat het ‘tegenvalt.’ En als dat gevoel over mensen gaat vind ik dat nogal stinken. En ik voel me vies.

reacties
  1. ikzelf schreef:

    Onterecht, want het ‘valt wel mee’-gevoel gaat niet over die moslims, criminele Marokkaanse Nederlanders en asielzoekers, maar over het geroep van de boze burger. Immers, wat zij ons —maar vooral zichzelf— voortdurend proberen wijs te maken, DAT valt wel mee.
    En het zou ‘tegengevallen’ zal zijn als door middel van hogere cijfers ge(b)leken was dat er toch een kiempje van waarheid in het geroeptoeter had gezeten. Andermaal niet vanwege die moslims, criminele Marokkaanse Nederlanders en asielzoekers, maar vanwege het feit dat in dat geval de cijfers de boze burger weliswaar niet gelijk geven, maar wel zijn vrijblijvend fact free geroep in schijn lijken te ondersteunen. ‘Schijn’, omdat het om naakte cijfers gaat, die geen enkele betekenis hebben als zij niet in de juiste context gezien worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s