Slachtoffer Geert

Geplaatst: 23 februari, 2017 in Blog, column
Tags:, , , ,

Ik heb begrepen dat Geert Wilders de straat niet meer op durft wegens een beveiligingslek. Naast de gedachte dat dit een publiciteitsstunt zou kunnen zijn of dat hij zich in de slachtofferrol hijst en nu niet meer hoeft te debatteren, kun je je ook afvragen of Geert Wilders uit het juiste politieke hout gesneden is.

malala_yousafzai_2015Als je voor de goede zaak wil strijden moet je stevig in je schoenen staan. Ik denk dan aan Malala Yousafzai. In het hoofd geschoten door een taliban strijder omdat ze strijdt voor vrouwenonderwijs. Ik heb haar nog nooit horen klagen over bedreiging en beveiliging.

Dat een meisje, met een hoofddoekje nog wel godbetert, het gore lef heeft dóór te gaan met haar strijd voor de goede zaak, geeft te denken over de niet bestaande heldhaftigheid van Geert Wilders. Publiciteitsstunt of niet, Geert Wilders is laf. En exploiteert zijn lafheid voor electoraal gewin.

Als je leest dat Geert Wilders en zijn beveiliging, blah, blah, blah.., denk dan even aan Malala Yousafzai. Die heeft meer moed in haar pink  dan Geert Wilders in zijn hele lijf. Als u gelooft in de slachtofferrol van Geert Wilders, denk dan aan Malala Yousafzai, een moslim dame met hoofddoekje.

 

reacties
 1. ikzelf schreef:

  Geert slachtoffer? Ten eerste was de verdachte niet belast met directe fysieke bewaking van onder andere (!) Blondie en ten tweede heeft de verdachte niet langer toegang tot en invloed op de bewaking. Welk (groter) gevaar dan voorheen loopt hij dan nu?
  Welnee, de geblondeerde pias heeft weer eens een ‘nieuwsfeitje’ gevonden dat hij hoopt in eigen voordeel te kunnen uitmelken. De PVV zakt in alle peilingen en zijn grote voorbeeld (de oranje horror-clown) zo langzaamaan bij iedereen al door het ijs is gezakt — tja, dan moet je toch wat. En als je bedenkt dat “maar hij kan al tien jaar niet meer alleen over straat” in elke, maar dan ook ELKE discussie met varkenskopdragers te berde komt, dan begrijp je dat dit ‘nieuwsfeitje’ bij hen weer zal scoren.

 2. André Horlings schreef:

  Goeie dag voor Greet. Marokkaanse mol in de beveliging, ziejewel? En blunder maatje Krol; waar moeten die bejaarden nou heen?

 3. mdcleaver schreef:

  Ik ben een grote fan van Malala en geen fan van Geert, maar de redenering hier is heel krom. Malala is na de aanslag (en Ayaan na de dood van Theo van Gogh) zijn gevlucht naar een veilige land.

  • ikzelf schreef:

   Dan laat dat toch alleen maar duidelijker zien hoe lafhartig Geert is? Hij doet alsof hij zeven kleuren bagger schijt vanwege het vermeende lekken (zou achteraf eerder ‘opscheppen’ zijn dan daadwerkelijk lekken van gevoelige informatie) van iemand die niet eens direct bij zijn beveiliging betrokken was en financiële malversaties van twee andere medewerkers van dat beveiligingsbedrijf.
   Het mag toch iedereen duidelijk zijn dat Geert dit alleen maar uitmelkt om dagelijks gratis publiciteit te krijgen (en dus ook te hebben want de media doen niets liever) en alvast een excuus te hebben als de uitslag op 15 maart tegenvalt (en na zijn grote woorden “als ik straks premier ben…” kan het alleen maar gaan tegenvallen).
   Als je dat vergelijkt met wat Malala daadwerkelijk heeft meegemaakt en hoe zij ermee omgaat, dan is er toch geen grotere tegenstelling denkbaar? Er is dus absoluut niets krom in de redenering hierboven.

  • Een ongeruste burger! schreef:

   Eens!!!

 4. Een ongeruste burger! schreef:

  Ik geloof even niet dat de schrijver van dit stuk begrijpt wat het inhoud dat er een doodvonnis over je is uitgesproken. Over Malala is dat niet! En zij heeft een aanslag overleeft. Dat is totaal iets anders. Salman Rushdie is ook zo iemand die een doodvonnis heeft. Geloof ff dat de schrijver vergeten is wat er met Charly Hebdo in Parijs gebeurd is !!!!! De Deense tekenaar die Mohammed afbeeldde zit ook ondergedoken en onder bescherming van de overheid.

  Dus nee Geert is niet een slachtoffer in die zin. Wel in het feit dat dus een vrijheid van meningsuiting godsdienst dus eigenlijk fake is in deze “vrije” Westerse wereld.

  En NEE ik stem geen Wilders en NEE ik ben geen fan. Echter verbaas ik me over het naïeve in mijn ogen soms domme NL volk die geen flauw benul hebben ….. maar wel een oordeel.

 5. Een ongeruste burger! schreef:

  Malala Yousafzai, the Pakistani teenager who was shot by the Taliban because she refused to abandon her campaign for girls’ education, will live under heavy security for the rest of her life, said Pakistan’s interior minister.

  Dus het artikel is volgens de geciteerde minister nog gelogen ook!! Wel even aan waarheidsvinding doen…. en research.

  Dit noem ik dus populistisch gedrag. En eigenlijk gewoon laster! Maar wie ben ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s