Fascistische journalistiek

Geplaatst: 19 februari, 2017 in Blog, column
Tags:, , ,
grotebelangstelling

Ja vast. 

Tot mijn niet geringe verbazing werd in de media het nieuws verspreid dat er ‘grote belangstelling’ was voor de flyeractie van Geert Wilders. In werkelijkheid kwamen er ruim 80 mensen opdagen. De dame die dit feit publiek maakte werd daarna overigens lastig gevallen op Facebook. Hier nog een filmpje die duidelijk maakt dat er vooral belangstelling was van de (internationale) pers.

Het deed me denken aan de grote opkomst van mensen tijdens de inauguratie van Donald Trump. Hoewel het volstrekt duidelijk was dat het, vergeleken met de inauguratie van Barack Obama, reuze meeviel met de drukte, bleef Donald Trump volhouden dat het reuze druk was en werden journalisten die iets anders beweerden beschimpt als zijnde ‘fake news’ journalisten.

weinigopkomst

Dit is dus volksverlakkerij

Het lijkt alsof de NOS met angst en beven de verkiezingen tegemoet ziet en de nazi niet tegen zich in het harnas wil/durft te jagen. Laffe journalistiek dus. En om het mijn stelling kracht bij te zetten, hiernaast deze tweet van de NOS.

Tienduizend mensen verschenen op het Malieveld vanwege de grote zorgmanifestatie. En de NOS perste er een tweet uit mét foto waarop het leek alsof er geen hond op af was gekomen.

Ik vind dit een gevaarlijke ontwikkeling. Als de publieke omroep nieuws willens en wetens naar eigen goeddunken inkleurt om de nazi’s niet tegen zich in het harnas te jagen is er sprake van censuur en propaganda. En fascistische journalistiek. De NOS is op uw toekomst voorbereid.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s